Translation!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

četvrtak, 12. srpnja 2012.

Konačno...

...jedno ljetno,kišno osvježenje...Konačno smo okrečili kuhinju i blagovaonicu...Konačno sam završila meni dragu i neobičnu bocu.....Konačno pišem novi post...Konačno fotografije što se radilo ovih dana...

One Stroke On My Way...tako sam nazvala ovaj svoj uradak u kuhinji, točnije otvor između kuhinje i blagovaonice...






Nije bilo puno izbora oko odabira nijanse.Teška vrućina,boje već pomiješane i vitičari!!! Ovo je neka vrsta boje koja se može prati, masna je na dodir, ne da mi se ići gledati kako se točno zove.Ako nekoga zanima, javim! Zašto je pao izbor na tu boju?Iz prostog razloga što je zid uvijek najzaprljaniji oko prekidača.

Jedna boca konačno završena...Želja mi je bila napraviti nešto posve dugačije.Razmišljala sam...Ako se može crtati zlatovez, zašto se ne bi moglo šlingati po boci?!Nisam previše upoznata sa šlingerajem osim što imam dosta takvih radova od mame i bake...Nanijela sam neku ( opet ne znam koju) fluorescentnu narančastu, spužvicom u dva sloja.Nakon sušenja uzela šilo i dubila .Mašta radi svašta...Nisam imala šlinganu mustru jer je ovo bila probna boca.Šlinganjem se navodno prave otvori u određenom materijalu, a zatim se te tzv. rupe i rupice opšivaju mašinski!!! Jednom ću vam pokazati svoje "blago"...Inače mi se jako sviđaju šlingani stolnjaci.
Evo boce u nekoliko položaja...





I ništa bez broševa...Odlučila sam napraviti broševe od svake organze koju imam i projekt je tek u realizaciji...neke ste već vidjeli, a evo još par..





Toliko za ovaj put.Uživajte i dalje u ovom ljetu i osvježenju!!!!Veliki pozdrav svima uz nadolazeću pozitivnu energiju koju rado dijelim sa svima vama!!!

For You by Sonaj

Broj komentara: 29:

  1. super ti je ispala kuhinja! i boca. i broševi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Juhu..hello...tvoja mašta radi svašta. Moj naklon tvojim radovima.
    Ovo vitičarenje izgleda odlično. Ma ti si prava majstorica. Ja se ne usudim bojat po zidovima. Radije prepustim nekome tko ima sigurnu ruku i više znanja o oslikavanju zidova. Tebi ovo dobro ide. Ja bih npr. bršljan uz okvir vrata, ali da se sama primim kista, to ne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Juhu...hello i hvala!!! Ma kakvo znanje, ja sam ti totalni...nauči sam ili uradi sam majstor!!!Bršljan-rado bih ti nacrtala kada bih znala.Kao što vidiš, ja samo vitičarim...Ništa drugo nisam naučila..Tebi veliki pozdrav:)

      Izbriši
  3. Sve izgleda super, naročito mi se zid sviđa. I ja volim kad uradim nešto, a ne znam kako, kao što si ti uradila flašu. Da li si razmišljala da na neku flašu staviš broš? Ovde sam videla nešto što se zove nakit za flašu, a ustvari je ogrlica. Napravljeno je od perlica, ima 3 reda i stavlja se na gornji deo flaše. Kod nas je običaj da, kad se ide na veselje, flašu sa pićem ukrase cvećem. Pa kad može tako, što nebi mogao i broš, tik ispod zatvarača?

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam se toga sjetila! Na jednu bocu sam zalijepila heklani tabletić koji sam prethodno bojala.Morat ću probati ovo što si predložila. Dvije glave bolje misle nego jedna:)Kod nas je običaj staviti šeširić , ali su mi prilično skupi, a ne znam ih sama napraviti.Morat ću se prebaciti na ono što znam!Hvala na ideji i prijedlogu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušaj da isečeš ping-pong lopticu na pola, pa polovinu zalepi na karton, obloži tekstilom i eto šeširića!

      Izbriši
    2. Ajme,puna si ideja!Morat ćemo se ti i ja poslovno povezati na međunarodnoj razini,he,he...Što veliš? Isprobala tvoj prijedlog s broševima na bocama i ....Vidjet ćeš u sljedećem postu kada uhvatim vremena.Hvala još jednom na sugestijama:))))

      Izbriši
  5. Baš ti je raskošan portal, kao kakva trijumfalna vrata, super! I boca u sličnom stilu, ide to tebi :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga.Ispraksirala sam se u vitičarenju:)

      Izbriši
  6. prekrasno si oslikala zid i boca je lijepa a broševi djeluju tako smireno i lagano pozzzz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jooj, hvala ti! I meni su dragi ovi broševi, kako si rekla, lagani...Baš za ljeto:)

      Izbriši
  7. Majko mila, koji posao si napravila!! Mislim na zid, ostala sam "paf" na ovo tvoje umjetnično djelo, priznaj, molim te, koliko dugo si ovo radila?? Rezultat je predobar, zbilja izgleda prekrasno!!
    I boca mi je izvrsna, opet bih pitala koliko si vremena potrošila ali eto - neću:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E, majko mila,za zid mi je trebalo oko tri sata s čik pauzama, a za bocu cijela vječnost jer sam htjela odustati na pola puta...Nikako šilom istrugati boju koja se skida prilično teško kao da stružem fasadu:(Zato sam posebno na nju ponosna jer me namučila otezanjem i odustajanjem!

      Izbriši
  8. Uh, i meni se isto jaaaakooo sviđaju šlingani stolnjaci i voljela bih vidjeti tvoje blago šlingeraja! Šlinganje je jedina stvar koju nisam naučila i ne znam raditi, a zaista je posebno lijepo! Moja baka je šlingala na mašinu, ali sam bila premala da bih učila od nje, no još uvijek imam nekoliko njenih vrijednih nadstolnjaka koji su za mene neprocjenjive vrijednosti!
    Vitičasti zid ti je woooow...podsjeća me na godine kad su se zidovi krečili sa onim valjcima u raznim uzorcima i to je bilo baš lijepo, baš kao što je i tvoje! Bravo!
    Boca je prekrasna, ali gdje su točkice???
    I još si onda napravila i nove broševe? Pa ti radiš tri smjene!!!
    Bravo draga!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Kada sam završila zid i ja sam pomislila kako kako se to nekada radilo valjcima. Biti će jedan post o mojem heklanom,vezenom i šlinganom blagu( ako mi ideja ne pobjegne u zaborav)...Kako gdje su točkice?!Vidiš li one sitne "rupice" oko vitica...E to su ovoga puta "točkice":)

      Izbriši
  9. Zid mi izgleda odlično, stvarno si se potrudila...a boca i brošići, jako lijepo...svaka čast:))...mene su ove vrućine totalno izbacile iz ritma...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Kod nas je vrućina malo popustila i ja sam živnula!!!Sada je baš kako i treba biti ljeto!!!Uživam:)

      Izbriši
  10. Koliko si samo truda uložila u ove dekoracije, ma svaka čast. Vitice su mi baš super, majstorice. A što se ovog drugog tiče - vidim da nisam jedina koju je zahvatila brošomanija::)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! I ja kada se nečega uhvatim ,ne popuštam dok mi ne omrzne:)

      Izbriši
  11. Prvi utisak mi je da ću na tvom blogu naći mnoštvo dobrih i za mene izvodljivih ideja. Ova boca mi je prva "zapala" za oko.A ovo sa oslikanim zidom još uvek je za mene,čini mi se,prekrupan zalogaj.Mada sam pre više godina imala avanturu krečenja ćerkine sobe:)))Bravo i pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok ne probaš nećeš znati jel ide ili ne!!!Ja sam ti totalni amater, probavam i pokušavam, jednostavno se igram...Samo hrabro i uživaj u vlastitim idejama i proizvodima:)Sve što radim je izvedivo.Jedino sam lijena pisati korake prilikom izvedbe, ali popravit ću se :):)By the way, dobrodošla na moj blog:)

      Izbriši
  12. odlične su ti stvari nastale :) osobito mi se sviđaju ove vitice u kuhinji, nešto drugačije i originalno

    OdgovoriIzbriši
  13. Boca je odlična... Samo nastavi smišljati nešto novo... :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Aaaaj kuhinja izgleda super. Congrats!

    OdgovoriIzbriši
  15. jako su ti lijepe vitice na zelenom zidu!

    OdgovoriIzbriši

Željno iščekujem vaše komentare i radujem se!!!