Translation!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

srijeda, 22. kolovoza 2012.

Nastavak putovanja

Nakon što se utisci s ekskurzije u Omišalj nisu još niti slegli , pakiraj torbe 1.8.  opet za  Krk!!!!Ironično, jer ja Krk uopće ne volim ( neka mi ne zamjere mnogi, sorry). Ima on , naravno, svojih ljepota, ali...Kamenita obala, kamenje koje bode tabane dok dođeš do vode,često prljavo more,vodu za piće moraš kupovati,škorpije,nevidljive bube što grizu,komarci ( po novom), gusjenice koje grizu ,a brze ko` strijela,puno stranaca, gužve,do plaže moram autom( barem mi je takav smještaj....daleko od mora), osa i stršljenova....Možda ja jesam mimozasta, ali....Zašto onda opet Krk? Jer moj suprug ima bratića( koji ima ženu i djecu i unučad i druge bratiće i...nađe se tu puna kuća ljudi!!!),a njemu ljetovanje nije mora već dobro društvo.I tako krene sve još od doručka, pa pranje suđa, pa ručak, pa pranje suđa , pa večera , pa.....Sorry, ali ja tako ne zamišljam svoj godišnji odmor. Budući je to bila jedina solucija, kažem si:daj šta daš...Bez mora ne mogu , pa kako god mi bilo!!!Ti suprugovi rođaci su divni ljudi, a ja se uvijek nekako osjećam dužna, pa radi što znaš i umiješ...Mojima je bilo super : svaki obrok na tacni ( nema toga kod kuće), puna kuća društva , 12 dana uživancije...No, nije sve tako crno.Išla sam i jedan dan u Rijeku, pa tko ju poznaje , prepoznat će na fotkama.




Najljepše mi je bilo na cjelodnevnom izletu u uvalici oko sat vremena od Krka na Plavniku! Suprugov prijatelj ima brodicu.Joooj, tamo mi je bilo diiiivno.Mir , tišina, obitelj na okupu, čisto more, nema nikoga osim nas, zaobljeno kamenje.Obožavam vožnju brodicom po moru.I vidite kakva sam ja....Nema niti jedne fotke kako bi zabilježila tu divotu.Valjda mi je bilo toliko lijepo, kao da je bio san...
Na Krku  smo bili do 13.8. i onda krenuli put Korane tj. u Blagaj odakle je suprugova majka.Tamo vikendicu ima drugi bratić. Predivno zdanje, Korana pod nosom, djeca uživaju vozeći kanu , a ja....Umirem od straha, gledam ima li gdje zmija, koje su tamo nepoznate i poznate bube...Ma nisam ja nigdje za vodit, sve mi je više jasno!!!




Tamo smo prespavali ...Bez struje ,žubor vode pod prozorom i za supruga, opet dobro društvo.
Navratili do mojih i konačno stigli u Osijek 16.8. Meni 17.8. već bio radni i to je to...

Sve u svemu , bilo je svega.Time je moje ljetovanje za ovu godinu završilo.

For You by Sonaj

23 komentara:

  1. Zavidim ti :) Puno lijepih mjesta si posjetila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joooj,bilo mi je i vrijeme da se maknem iz komaričastog Osijeka..Tri godine nisam nigdje putovala:(

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Je,je,osobito u potrazi za koje-kakvim gmižućim i letećim životinjama!!Da me mama čita, poludjela bi!Ona je biolog po struci:)

      Izbriši
  3. Dobro si se provela ovo ljeto, malo more, malo rijeka , čak se isplatilo i podnijeti insekte i ostale "beštije" !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako je to jedini način da vidim more,prihvaćam "beštije":(

      Izbriši
  4. Joj, vidim ja posvuda ista priča...i mi ljetujemo kod mojih roditelja i uvijek je puna kuća i dođu još i drugi prijatelji i pere se suđe i kuha od jutra do večeri, ali ja ne mogu drukčiji odmor niti zamisliti:-))

    OdgovoriIzbriši
  5. I moje se završilo, ali nije bilo ovako sunčano. Danas je bilo 40 stepeni, a ja sam uživala ceo dan napolju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Južnije na more, južnije, nema mnogo oštrog kamenja ;) Čula sam da je na Korani jako lijepo, voljela bih jednom otići.

    OdgovoriIzbriši
  7. Lijepo je malo putovati i promijeniti ambijent i svakodnevnu kolotečinu...a što se tiče odmora sa rodbinom, kako god lijepo bilo, ali to nikad nije pravi odmor (znam iz iskustva).
    Svako mjesto ima neke svoje čari, a ti si to baš lijepo poslikala!:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja godišnji definiram kao vrijeme koje nije provedeno doma.... bez obzira što radila, važno mi se maknuti od svakodnevnog poso-kuća-(bez birtije) ciklusa... Tako da je meni ovaj tvoj post zvučao kao: lijepo-divno-ahhhhh-krasno-uživ-ahhhhh.... i to sam jedino zapamtila (bez ijedne beštije)!

    OdgovoriIzbriši
  9. aaaaa pa tek sad vidim da smo bile u omišalju u isto vrijeme!
    nama je ovo drugi put, ali ne kupamo se ovdje gdje ste vi bili i ne idemo na taj dio gdje su hoteli jer nije nešto, već idemo na plažu pesja koja je super. ne znam jeste li išli tamo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš! Mi smo bili smješteni 20 minuta hoda zapadno obalom od izgorenog hotela Jadran, nasuprot Terminala Omišalj.I dok smo se kupali gledali smo u tankere koji su valjda dovozili naftu!Divota.Tu fotku nisam stavila.Čudim se što u moru ima rakova?!

      Izbriši
    2. Za tu plažu sam evo sada saznala i malo prosurfala po internetu! Mi smo odmah uz hotel Delfin.Iza nas je ogromna šuma.Čak nam je i jedna srnala bila zalutala u dvorište u pol` bijela dana.

      Izbriši
  10. Sve u svemu kad zbrojiš, odlično si se provela, vidjela puno toga što ne bi da si ostala kod kuće i na kraju zauvijek ostanu samo lijepe uspomene na jedno ljeto :)))
    pusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, u pravu si! Već evo zaboravljam one ružne trenutke, a ostaju oni lijepi.Pusa i tebi

      Izbriši
  11. Ti si kraljica Guest Posta na mom blogu, pusa :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti kraljice.Učinila si me jako ponosnom što sam u jednom cijelom tvom postu na tvom blogu.Pusa:)

      Izbriši
    2. zaslužila si svojim prekrasnim radovima, pozitivnom energijom, neiscrpnom kreativnošću i veselim fotografijama :) :)

      - možeš si preuzeti button da si "featured on LaLaLand" (po želji) :) :)

      - samo tako nastavi

      - ako i ne stignem komentirati, pratim tvoje objave, pusa

      Izbriši
  12. Ah... Prelepo! Utoliko lepše kad je čovek okružen ljudima koje voli, zar ne?

    OdgovoriIzbriši

Željno iščekujem vaše komentare i radujem se!!!