Translation!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

petak, 27. siječnja 2012.

MOJ PRVI TUTORIJAL!!!

Konačno i ja odlučila napraviti svoj prvi tutorijal.Naime,kada god nešto napravim zaboravim uslikati prije izrade i onda čemu praviti tutorijal.Budući je prvi, dakle još učim. Biti će bolji drugi put.Evo o čemu se radi!!!
Budući obožavam drvo ( a što ja to ne obožavam*#?!), volim miris dok se reže i brusi , pade mi na pamet ideja da napravim nekoliko bedževa od drveta.Što vam sve treba( više-manje): komad( letvica) od mekog drveta jer nije toliko teško za bedž , bijela akrilna boja,nekoliko salvetica ili akrilnih boja ako će te ih ukrašavati vlastitom rukom i umom, sigurnosne igle( malo drugačije ziherice),ljepilo za salvetice.I to je valjda to. Da i pištolj za ljepljenje ziherica na poleđinu bedža.

Prvo sam na letvici obilježila koliki će mi biti bedževi i izrezala.Zatim sam ih obrusila i obojala bijelom akrilnom bojom. To su ove gotove bijele pločice.Zatim sam pištoljem zalijepila(nakon što se boja osušila) ziherice na poleđinu pločice( to su neke koje sam kupila u prodavaonici "Zlatne ruke" u osijeku-nešto poput Hobby Art trgovine).Neke sam pločice obradila tehnikom raspucavanja( jer ga obožavam ) i utrljala bitumen(KONAČNO mi je suprug priznao da ima bitumena u garaži-čak 5 litara-jeeee!!!).Nažalost , tu sam pločicu zaboravila fotografirati , a već je poklonjena.
Zatim slijedi izrezivanje , pa čupkanje motiva iz salvetice , pa decoupage.Mašta na volju. Neke možete i oslikati dodavajući toner u bijeli ili bezbojni Aqualux(ja taj koristim iz samo meni znanih razloga-ha,ha,ha,-pozdrav bratu!!!) ili jednostavno istočkati ako ne znate slikati( kao ja na primjer!!!)


I moj najdraži ( pogodite zašto)!!!


Ništa bez još malo broševa.Nadam se da vam se svidio moj prvi tutorijal i da ćete same krenuti u akciju i isprobati moj recept, a pokazati svoju kreativnost.




Toliko za večeras.Laka vam noć!!!
For You by Sonaj

P.S. Budući većinu stvari poklanjam, mogla bih uskoro organizirati i svoj prvi giveaway-samo dok proučim kako se to radi!!!

Broj komentara: 11:

  1. divno!!! čestitam za tutorijal! jel to drvo balza?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uglavnom znam da je meko drvo, mislim jasen.To sam našla kod supruga u šupi.Hrastovina je dosra teška i teško mi ju je rezati mojom pilom starijom od mene:))

      Izbriši
  2. bravo za tutorijal, nisam to nigdje vidjela!
    a brošeki su ti stvarno super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Tutorijala nikad dosta nit previše.Ovi bedževi su tako slatki!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bedževi su za pet. Tutorijal za pet. Zadnji bedž mi je najljepši.

    OdgovoriIzbriši
  5. I meni je zadnji naj, naj... i ova bijela ružica - cvjetić, ma preslatko!!

    OdgovoriIzbriši
  6. čestitam na prvom tutorijalu,vidjet ćeš kako su oni zarazni....uvijek se vodi time da i oni koji ne razumiju jezik iz slika znaju šta si radila:)....
    a ružice su priča za sebe,svaka lijepa na svoj način:))...

    OdgovoriIzbriši
  7. jako mi se sviđa tvoj prvi tutorijal, i super su ti oni istočkani dugmići iz prošlog posta sjajna ideja i ružice su ti jako lijepe pozzzzzz

    OdgovoriIzbriši
  8. Go girl! Super je tut., a idući će bit još bolji! Nemoj zaboravit na aparat dok si zanesena u izradu ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. super, dala si mi nekoliko odličnih ideja za broševe koje ću i sama napraviti!

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala vam na dobrim i poticajnim komentarima.I am happy !!! Raduje me ako još nekoga potaknem na izradu ili dam inspiraciju za neke nove uratke.Odoh dalje smišljati.
    Veeelika pusa svima¨!

    OdgovoriIzbriši

Željno iščekujem vaše komentare i radujem se!!!